sâmbătă, 28 ianuarie 2012

COMPLOT CU EPOLEŢI, FAZA PILOT


Ideea unei dictaturi militare „interimare”, pentru restabilirea situaţiei normale în România, deşi dezavuată, periculoasă şi antidemocratică, este luată în considerare de grupuri restrînse din interiorul elitei de comandă.
De astă dată i-au spus „stare de urgenţă” şi au pus-o în gura unui brav locotenent, un adevărat erou. Acesta, îmbrăcat festiv în uniformă, a ajuns la Bucureşti, după ce, la Sibiu şi-a închis telefoanele şi a scos bateriile, ca să nu fie ascultat. A acţionat, normal, la ordin, la ordinul unor complotişti pentru care gestul său a fost un balon meteo de sondare a opiniei publice, de văzut cum e primită ideea cu monarhia – e altceva cînd comandant suprem e Regele şi nu un marinar cu biruinţa eşuată.
Locotenentul nostru, cel a cărui fotografie nu mai lipseşte de la mitinguri alături de injurii pe viu la adresa Băsescu-Boc-Udrea et Co., a apărut nesperat de mult, mai ales, la Antena3, „sugerînd direct” pe principiul „nu pot să spun mai mult, dar înţelegeţi dumneavoastră”.
Sonda experimentală aruncată în piaţă a cuprins cele trei-patru elemente ce trebuiau testate, asemeni unui mic satelit de comunicaţii românesc („Goliath”!), dizolvarea Parlamentului, starea de urgenţă şi administrarea-conducerea ţării de un Consiliu Militar, iar soluţia finală, instaurarea Monarhiei constituţionale drept corolar al întregii acţiuni.
Nu ştiu în ce măsură jubilează un Radu Duda de Hohenzollern, dar e clar că acele canale speciale ultrasecrete dintre republică şi regat s-au desfundat rapid, iar experţii s-au apucat deja să disece CV-ul Principelui Nicolae.
Judecat, condamnat, sacrificat, bietul locotenent nu mai contează, misiune îndeplinită, ideea a fost răsădită în mentalul colectiv. Coace. Creşte.
Şi peste un timp, cînd Regatul României va avea o şi mai mîndră Armată în NATO al secolului 21, va fi prosperă, iar politicienii de azi vor fi doar uitare, îşi va mai aminti cineva de unde a pornit totul, de la un Arafat, un Alexandru?... 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu